Hotel Eden

Review

Geschiedenis

In de meeste gevallen is het achterhalen van de geschiedenis van lost places niet al te moeilijk. In dit geval ligt het wat anders. Wellicht omdat er zo weinig te vinden is van deze locatie, zorgt het er ook voor dat het hotel nog een goede staat verkeerd, Weliswaar in goede staat voor de jaren 70.

Het exacte bouwjaar hebben we helaas niet kunnen traceren. Wel zijn er gegevens gevonden waaruit blijkt dat het hotel in 1965 al bestond.

Hotel Eden is gelegen in een mooi natuurgebied in de Harz. Uitkijkend op een groot meer, bood het in de gloriedagen een mooie uitvalbasis voor natuurliefhebbers en wintersporters. In de betere tijden was er een groot mooi terras gelegen voor het hotel, van waar je onder het genot van een hapje en een drankje van het prachtige uitzicht kon genieten.

Tijdens de goede jaren is er een aanbouw aan het oorspronkelijke hotel geplaatst. In deze aanbouw bevindt zich de receptie, restaurant/bar. Uit verhalen hebben we vernomen dat dit hotel ook vaak bezocht werd en populair was bij de lokale bewoners welke gezellig een drankje kwamen doen.

Op een gegeven moment is het hotel in de verkoop gezet (om onduidelijke redenen) en gekocht door een Nederlands koppel (de huidige eigenaren) welke het Hotel weer rendabel wilde krijgen. Dit is helaas niet meer gelukt. Na de koop door de huidige eigenaren staat het hotel nog steeds leeg en wordt het onderhoud een steeds grotere opgave. Dit laatste heeft er toe geleidt dat het hotel alweer jaren in de verkoop staat. Om te zorgen dat dit Hotel weer de glans krijgt welke het tijdens de hoogtijdagen had, is de enige mogelijkheid nog om het vanaf de fundering opnieuw op te bouwen.

Ongelofelijk zonde dat op zo’n mooie locatie midden in Harz van Duitsland, al die jaren niet onderhouden is waardoor het nu een opgave wordt om dit vervallen Hotel weer om te toveren naar het Hotel Eden welke eer doet aan zijn omgeving. Onbegonnen werk …

 

Ons bezoek