Team

Henk de Vries

Over ons

Wij zijn twee vrienden die elkaar al kennen sinds we 3 en 4 jaar oud waren. Een bijzondere vriendschap, die na al die jaren nog altijd in stand is gebleven. Als kleine kindjes waren we dagelijks op onze skelters te vinden. Overal in de buurt maakten we parkeerplaatsen, want we moesten immers ook kunnen parkeren. De parkeerplaatsen verfraaiden we door mooie planten en boompjes die we in de bossen hadden uitgegraven. Ook gingen we de bossen in om dode bomen om te zagen of om te duwen. Met onze skelters raapten we kilo’s eikels op die we later probeerden te verkopen. Later waren we iedere dag op het voetbalveld te vinden om een balletje te trappen. Onze buurman moest het ontzien, want hij werd in het doel gezet. Dat moet enkele pijnlijke momenten hebben opgeleverd voor hem. Later gingen we op wekelijks op stap en hebben we ook de meest rare fratsen uitgehaald. En nog altijd, na al die jaren is onze vriendschap even hecht.

Al jaren hebben we het over het fenomeen Urban Exploring. We hebben beide een spiegelreflex, vinden het leuk om foto’s te maken in combinatie met wat spanning en avontuur. Op december 2016 besloten we dat we ook eens op pad moesten gaan om te Urbex-en. En dat hebben we gedaan in februari 2017. Dit beviel zo goed, dat we dit meerdere malen per jaar zullen gaan doen.

Wij noemen onszelf “Team Henk de Vries”. Dit is ontstaan toen we bij één van de locaties werden gesnapt. Beide spreken we geen woord Frans, dus hoe leg je uit dat je op een Urbex-locatie bent binnengekomen? Tja, verbaster enkele woorden in het Nederlands in een Frans accent. De beveiliger moet hebben gedacht dat we gek waren. Hij wilde echter wel dat we onze namen opschreven. Één van ons was echter zo slim om Henk de Vries op te schrijven. Had de beveiliger de politie erbij gehaald, zouden we daar niet mee weg kunnen. Toen de beveiliger ons van het complex afzette, beseften we dat we ongecontroleerd bezig waren. We waren op een zwaar beveiligde locatie binnengekomen, hebben er enkele uren rondgedwaald en hebben verkeerde namen doorgegeven. Henk de Vries… het klinkt al zo grappig. Deze houden we erin.

Urban Exploring is een super leuke activiteit. Maar je bevindt je op een locatie waar meestal iemand nog eigenaar van is. Het kapot maken of meenemen van spullen vinden wij derhalve not-done. We wanen ons een weg naar binnen zonder ook maar iets kapot te maken. En wij zijn er alleen maar om foto’s te maken en de spanning te voelen. Kijk bij onze Urbex locaties waar we reeds zijn geweest.