Carolo Beton

Review

Geschiedenis

Carolo Beton was gebouwd op de locatie van Charbonnages du Bourbier nr.2, een voormalige koolmijnengroep. De kolenmijn was van 1923 tot 1966 in bedrijf. Twee stenen liggen op de locatie van de mijnschacht. Een andere mijnschacht was in 1974 ingestort.

Het hoofdgebouw van de betonfabriek is lager gelegen. Hier staan de machines van de mijnbouw. Tanks staan weg te roesten in het gebouw dat in 2005 werd gesloten.

Ons bezoek

Hoofdstuk 19: Roestige tanks en een benzinelucht

Nadat we al twee locaties hebben bezocht, komen we aan bij Carolo Beton. Een gebouw waar we weinig van verwachten. Vanaf de buitenzijde ziet er eruit alsof dit pand al jaren leeg staat en er binnen niets te zien is.

Binnenkomen is geen enkel probleem. Via de trappen lopen we een stuk omhoog, vervolgens gaan we via de bosjes naar het pand. Via de andere zijde bereiken we de ingang. Hier zien we de roestige tanks staan en ruikt het enorm naar benzine. Misschien niet heel spectaculair, maar toch zeker de moeite waard om enkele fraaie industriële foto’s te maken. Via een krom gebogen traptreden komen we in het oude kantoor aan waar we nog een kalender van 1999 vinden.

Hoewel deze locatie niet heel bijzonder is, kunnen we er toch wat leuke detailfoto’s schieten. Nadat we een half uur voldoende benzinedamp hebben ingeademd verlaten we het pand weer. Kunnen we toch ook maar weer even afvinken.